Αγαπητοί μας προσκυνητές

Καλώς ήλθατε στη σελίδα της Ιεράς μας Μονής που είναι αφιερωμένη στους τρεις νεοφανείς Μάρτυρες της πίστεως, τους αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Οι Άγιοί μας έζησαν σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου και θυσιάσθηκαν με φρικτό μαρτυρικό τέλος. Η πίστη τους προς τον Χριστό αποτελούσε πυξίδα της ζωής τους και το μαρτύριό τους διατράνωσε την καλήν ομολογία και τη μαρτυρία τους. Τι κι αν πέρασαν 500 χρόνια αφάνειας και λησμονιάς; Ο Κύριος θέλησε να τους φανερώσει επάνω στη γη, υπομνηματίζοντας την παντοδυναμία Του, αλλά και τη δύναμή τους που την αντλούν απ᾽ αυτήν. Ο,τι εδίδαξε ο Κύριός μας και ο Θεός μας επαληθεύονται πλήρως με τη φανέρωση και αυτών των Αγίων, που μετά από πέντε αιώνες κάνουν αισθητή την παρουσία τους είτε “κατ᾽ όναρ”, είτε “καθ᾽ ύπαρ”, διακηρύσσοντας την αδιάφθορη και ατελεύτητη Βασιλεία Του. 

Είναι από τους πρώτους Αγίους Μάρτυρες της οδυνηρής περιόδου της τουρκοκρατίας που έχυσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και τη δόξα της Εκκλησίας Του. Δέκα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς.

Η ζωή τους και η αντοχή τους απέναντι στα μαρτύρια αποτελούν παράδειγμα για μας τους πιστούς για έναν τρόπο ζωής που να νοηματίζεται από τη σταυρική θυσία της αυτοθυσιαζόμενης Αγάπης του θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που προσφέρει αφειδώλευτα στους μετόχους της τα απολυτρωτικά δώρα της Αναστάσεώς Του.

Η φανέρωσή τους την περίοδο 1959-1962 στη Λέσβο πιστοποιεί τη γενναιοδωρία του Θεού σε εκείνους αλλά και σε μας, επειδή προφανερώνει την κοινή ανάσταση όλου του ανθρωπίνου γένους. Τα συνεχιζόμενα συγκλονιστικά θαύματά τους, όπου γης, δίνουν ελπίδα, στήριγμα και αναψυχή σε κάθε άνθρωπο που δεινοπαθεί από την ταλαιπωρία, τις θλίψεις και τις κακοπάθειες που είναι καρποί της αποστασίας μας από το θέλημα του Θεού. Επιλύει τον προβληματισμό μας για τη μετά θάνατο ζωή. Πριν 500 χρόνια οι Άγιοι εσφαγιάσθησαν “ώσπερ άρνες” και εμφανίζονται στην εποχή μας για να διατρανώσουν ότι “ζη Κύριος Παντοκράτωρ” και θα ζουν και οι ψυχές μας αιώνια μέχρις ότου, στη Δευτέρα Παρουσία, ενωθούν με τα μετασχηματισμένα σώματά μας. Οι έχοντες ελπίδα στον Θεό προγεύονται τη χαρά της όντως ζωής από τον παρόντα κόσμο.

Όσο και να αναζητήσει κάποιος να βρει τη χαρά αυτονομημένος από την παρουσία του Χριστού, ματαιοπονεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να τρέφεται από τα ξυλοκέρατα της αμαρτίας που τροφοδοτείται από την ακόρεστη δίψα της φιλοδοξίας, τον οίστρο της φιληδονίας και τη μέθη της φιλαργυρίας. Θύτες και θύματα της ψυχοκτόνου αμαρτίας ας προσβλέψουμε στους Μάρτυρες της πίστεώς μας για να αντλήσουμε τα σωτήρια νάματα που κι εκείνοι απέκτησαν από τη μαθητεία τους «παρά τους πόδας του Ιησού Χριστού».

Oι Άγιοι Μάρτυρες δακτυλοδεικτούν προς όλους τον ουρανό και την αιωνιότητα. Είναι αστέρια πλημμυρισμένα από το ανέσπερο Φως του Σωτήρος Χριστού, που λάμπουν ως φωστήρες στο πνευματικό στερέωμα της Εκκλησίας μας. Μια χειροπιαστή απόδειξη για όλους εκείνους που δεν έχουν χάσει τη θεωρία της αδιάφθορης Βασιλείας Του. Ο θάνατος δεν αποτελεί φόβητρο για όσους επικαλούνται με πνεύμα μετάνοιας τον Κύριό μας και Θεό μας, ως τον μόνο Σωτήρα, Λυτρωτή και Ευεργέτη του ανθρωπίνου γένους. Η μαθητεία στους βίους των Αγίων αποτελεί σωστή νοηματοδότηση στην καθημερινότητα της ζωής και ασφαλή χειραγώγηση προς την ποθεινή πατρίδα.

Σ᾽ αυτό επιποθεί να υποβοηθήσει και η σελίδα αυτή. Να δώσει ευκαιρία σε καθέναν που το επιζητά, για να βρει το αληθινό νόημα της ύπαρξης και τον σκοπό της ζωής του. Να διατρανώνει τα θαύματα ως ακράδαντη απόδειξη της παρουσίας/ενεργείας του Ζώντος Θεού και να διακηρύσσει την εν Χριστώ ελπίδα της Εκκλησίας ως τη μοναδική λύση από τα αδιέξοδα της ζωής. Δεν επιθυμεί να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο ενημέρωσης, αλλά έναν εξαγγελέα της παρουσίας του ζώντος Θεού. Ευελπιστώντας στη δική σας ευμενή διάθεση, αναρτούμε την ιστοσελίδα αυτή, ευχόμενοι κάθε ευλογία του ουρανού και της γης να γεμίζει τα σπιτικά και τις καρδιές όλων. Καλώς ήρθατε.

Συναξαριστής

Σήμερα τιμοῦνται οἱ Ἅγιοι:
Ορθόδοξος Συναξαριστής

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γρίβα, ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 613 00
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:agiosrafailgriva@gmail.com
Τηλέφωνο: 23430-20270