ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ – ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΟΝΗΣ

Το 2008 ολοκληρώθηκε το ψηφιδωτό της Πλατυτέρας στην κόγχη του Ιερού της Μονής κατά απομίμηση της Παναγίας στο ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, στην Πόλη. Τα Χριστούγεννα του 2011 τοποθετήθηκε το ξυλόγλυπτο τέμπλο και σιγά- σιγά, μετά την τοποθέτηση των μεγάλων εικόνων ολοκληρώνονται και οι μικρές εικόνες του. Ταυτόχρονα, αργά αλλά σταθερά, γίνεται η επίστρωση μαρμάρων στο δάπεδο και η ορθομαρμάρωση.

katholiko-monis2

katholiko-monis3

ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Παντοκράτορα, που εποπτεύει από το υψηλότερο σημείο της Μονής την επαρχία μας μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, ευρίσκεται περατούμενο. Υπολείπεται η αγιογράφισή του και ο εξοπλισμός του με τα απαραίτητα έπιπλα και σκεύη. Το παρεκκλήσιο ανήγειρε η ανθομολογούσα την ευεργεσία της προς τον Κύριο Παντοκράτορα οικογένεια εξ Αθηνών.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Εξωτερικώς ο ναός έχει ολοκληρωθεί με την επένδυσή του με πέτρα. Υπολείπονται οι πόρτες, τα μάρμαρα του δαπέδου και το τέμπλο. Είναι αφιέρωμα ευλαβεστάτου ανδρός εκ επαρχίας μας που δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του.

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κάτω ακριβώς από τον Παντοκράτορα βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. Ελάχιστα υπολείπονται για την αποπεράτωσή του. Οι πολλές και ποικίλες ευεργεσίες που έχουμε δεχθεί τόσο ο Γέροντάς μας, όσο και η Αδελφότητά μας, μας υποχρέωσαν να τον τιμήσουμε ιδιαιτέρως ανεγείροντας στο όνομα του Ιερομάρτυρα του Χριστού παρεκκλήσι. Πέρυσι σοβαντίστηκε και περάστηκε εξωτερικά με πέτρα Αθύτου Χαλκιδικής. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα κουφώματα και τα μάρμαρα του δαπέδου, ενώ ήδη βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει ετοιμασθεί ήδη το εικονογραφικό πρόγραμμα- πρόταση για να ιστορηθεί ο ναός.

Συναξαριστής

Σήμερα τιμοῦνται οἱ Ἅγιοι:
Ορθόδοξος Συναξαριστής

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γρίβα, ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 613 00
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:agiosrafailgriva@gmail.com
Τηλέφωνο: 23430-20270